Nieuws

 Rotterdam, dinsdag 20 februari 2018

 

EG Group koopt Nederlands netwerk NRGValue

EG Group kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt met NRGValue Holding Nederland B.V. aangaande de aankoop van alle aandelen in NRGValue Retail Nederland B.V. en hiermee NRGValue’s 97 stations tellende Esso-netwerk in Nederland.

Met de overname breidt EG Group zijn netwerk in Nederland verder uit en consolideert het zijn leidende positie in de markt met een nieuw totaal van 595 stations in het land.

Mohsin Issa, EG Group oprichter en co-CEO:

“Dit is een fantastische kans voor EG om haar bestaande positie als marktleider op het gebied van tankstations en tankshops in Nederland te verstevigen. Ik vertrouw erop dat onze expertise op het backcourt gebied ruimte biedt voor aanzienlijke groei binnen het NRGValue netwerk. We zetten in op het bieden van een eersteklas fuel en convenience retail en food-to-go aanbod en trachten altijd de verwachtingen van de klant te overtreffen.”

Ramon Mendes de Leon, NRGValue oprichter en CEO:

“De afgelopen twee jaar hebben wij van NRGValue een zeer succesvolle en onafhankelijke speler in de Nederlandse markt gemaakt. Na de laatste maanden met het team van EG Group te hebben samengewerkt, ben ik ervan overtuigd dat EG Group de perfecte partner is voor NRGValue om in de toekomst verder te kunnen groeien. Ik zou iedereen bij NRGValue willen bedanken voor de fantastische jaren.”

De overname is onderhevig aan goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt.

 

Over EG Group

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde EG Group is na de oprichting door de broers Zuber en Mohsin Issa in 2001 uitgegroeid tot de leidende exploitatiemaatschappij op het gebied van tankstations en tankshops in Europa. Het bedrijf heeft partnerschappen met grote merken als Esso, BP, Shell, Carrefour, Louis Delhaize, SPAR, Starbucks, Burger King, KFC, Greggs en Subway en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van fuel en convenience retail en food-to-go.

EG Group heeft meer dan 12.500 werknemers in dienst op meer dan 2.600 stations in verschillende Europese markten, zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Italië. In 2017 nam het bedrijf ca. 1.000 brandstofverkooppunten over van Esso Duitsland, welke in het vierde kwartaal van 2018 worden overgedragen en geïntegreerd in het bestaande netwerk. In februari 2018 kondigde EG Group de overname van de Amerikaanse keten van gemakswinkels Kroger’s aan, waarmee nog eens ca. 760 locaties aan het netwerk worden toegevoegd. Deze transactie zal naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond. Met de overname van NRGValue bezit en exploiteert EG Group ca. 4.500 locaties in Europa en de VS.

EG Group zet in op het leveren van een modern retail aanbod gericht op het vervullen van verschillende consumentenbehoeftes en streeft ernaar de verwachtingen van klanten altijd te overtreffen. Het bedrijf wordt geroemd om zijn innovatieve karakter en wil te investeren in zijn shops en werknemers. Zuber en Mohsin Issa, oprichters en co-CEO’s van Euro Garages, zijn in 2016 gezamenlijk uitgeroepen tot NACS Insight European Convenience Industry Leader of the Year.

Ga voor meer informatie naar www.eurogarages.com

 

Contactinformatie EG Group

Media: Martin Currie, Citypress
T: +44 (0)161 235 0310 / M: +44 (0)797 6291 532 / E: martin.currie@citypress.co.uk

Investeerders: Michael Hughes, EG Group
M: +44 (0)125 458 2111

 

Over NRGValue

NRGValue is in 2014 als onafhankelijke retailorganisatie opgericht door private investeerders en ABN Amro Participaties. Door de overname van een groot deel van het Nederlandse Esso netwerk in 2015 heeft NRGValue binnen korte tijd een significante positie verworven binnen de Nederlandse tankstationmarkt. Op de 97 tankstations werken vandaag de dag meer dan 570 medewerkers. Het hoofdkantoor van NRGValue bevindt zich in Rotterdam. In 2017 heeft NRGValue een eigen shopconcept gelanceerd met een focus op fresh food-to-go: QICHI.